دانشمندان چینی در مقاله‌ای که در نشریه PLOS Medicine منتشر شده است اعلام کردند که نوشیدن قهوه یا چای خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

چای و قهوه / به گزارش ایران پی‌ان به نقل از اسپوتنیک، دانشمندان چینی تحقیقاتی انجام دادند که نتایج آن نشان می‌دهد نوشیدن قهوه یا چای خطر سکته مغزی و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

این دانشمندان فواید قهوه را برای عملکرد مغز شناسایی و داده های ۳۶۵۶۸۲ نفر را مطالعه کردند. کارشناسان افرادی را که مایل به شرکت در آزمایش بودند از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ انتخاب کردند، داده‌های داوطلبان تا سال ۲۰۲۰ ثبت شد.

در ابتدای این تحقیقات، چینی ها توضیح دادند که چقدر قهوه یا چای می‌نوشند. در طول ۱۴ سال، ۵۰۷۹ شرکت کننده دچار زوال عقل شدند و ۱۰۰۵۳ نفر دچار سکته مغزی شدند.

پس از تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که افرادی که دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای در روز می‌نوشند (یا هر دو نوشیدنی تا شش فنجان در روز) کمتر دچار سکته مغزی و زوال عقل می شوند و ۳۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد خطر ابتلا به زوال عقل بودند.

نتایج برای کسانی که این نوشیدنی ها را ننوشیده بودند به طور قابل توجهی بدتر بود. متخصصان با اشاره به اینکه می توان از آنها برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد، گفتند: نوشیدن متوسط ​​قهوه و چای، به تنهایی یا به صورت ترکیبی، با کاهش خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.

پیش از این، ایرینا لیزون، متخصص تغذیه و تغذیه گفته بود که قهوه را باید صبح در حین یا بعد از غذا نوشید و از آن به عنوان جایگزین ناهار استفاده نکنید.

فواید متناقض چای سبز

مکانیسم تاثیر گذاری چای سبز بر روی بدن انسان پیچیده تر از آن چیزی است که قبلا تصور می‌شد.

به گزارش اسپوتنیک، گروهی از دانشمندان مؤسسه فدرال فناوری شهر زوریخ در سوئیس متوجه این نکته شده و نتایج تحقیقات خود را در مجله Aging منتشر کردند.

بسیاری از کارشناسان فواید چای سبز را بارها تایید کرده اند: به عنوان مثال، این نوشیدنی حاوی مواد موسوم کاتچین‌ها است که روند پیری را کند می کند. تصور می شد که این مواد آنتی اکسیدانی هستند که از استرس اکسیداتیو در بدن که ناشی از رادیکال های آزاد تهاجمی اکسیژن است، پیشگیری کرده  و در نتیجه به جلوگیری از آسیب رسیده به سلول‌ها یا DNA کمک می‌کنند.

با این حال، محققان زوریخی به دقت بررسی کرده اند که چگونه کاتچین ها بر روی کرم نماتد C. elegans  عمل می‌کنند و به این نتیجه متناقض رسیده اند که ، پلی فنول های چای سبز به جای سرکوب استرس اکسیداتیو در ایجاد آن نقش دارند.

پروفسور مایکل ریستو، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشمندان توضیح داد: “اینها آنتی اکسیدان نیستند، بلکه پرواکسیدان هایی هستند که توانایی بدن برای دفاع از خود را مانند واکسن بهبود می بخشند.”

به گفته پژوهشگران ، افزایش کوتاه مدت استرس اکسیداتیو به بدن اجازه می دهد تا با این فرآیند مضر سازگار شود و قابلیت های محافظتی سلول ها را افزایش دهد.

آزمایش‌ها نشان داده‌اند که کاتچین‌ها باعث افزایش طول عمر و بهبود وضعیت فیزیکی نماتدهای آزمایشی می‌شوند. نتیجه گیری دانشمندان را می توان به انسان نیز تعمیم داد زیرا فرآیندهای بیوشیمیایی اساسی که توسط آن موجودات زنده، رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کنند، عملاً در همه موجودات یکسان است. پروفسور مایکل ریستو نوشیدن چای سبز را توصیه می‌کند زیرا در چای سیاه، پرواکسیدان‌های مفید در اثر تخمیر از بین می‌روند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *